29 manieren om creatief te blijven

Een lijstje, met maar liefst  29 manieren om creatief te blijven. Hoe fijn is dat? Want zeg nou zelf, inspiratie opdoen om creatief te zijn én te blijven speelt in allerlei gebieden van je leven. Of het nu op je werk is of privé, er is altijd wel een situatie waarin er van je gevraagd wordt creatief te zijn. Herken je dat? Creativiteit komt trouwens in allerlei vormen, denk niet direct aan alles wat ‘echte kunstenaars’ doen. Ook het verzinnen van uitdeel-kado’s voor de verjaardag van je kinderen vraagt om creativiteit. Net als het samenstellen van een menu voor een gezellig etentje met vrienden trouwens. En wat dacht je van weer eens een stuk tekst schrijven voor je blog?

De 29 beste manieren om creatief te blijven. Een infographic inspiratie tip van inspiratie by maureen

Je snapt het, er zijn legio momenten waarop je om inspiratie verlegen kan zitten. Want laten we eerlijk zijn, er zijn van die momenten dat je je gewoon niet geïnspireerd voelt. Laat me je daarbij helpen.

Een infographic

Deze mooie infographic (gevonden op creative market) geeft je maar liefst 29  manieren om creatief te blijven. Er zit er vast wel eentje bij die je direct aanspreekt. Sommige heb je misschien ook al gebruikt, dan is het een kwestie van jezelf daar weer aan herinneren.

Infographic 29 ways to stay creative - de 29 beste manieren om creatief te blijven - inspiratie tip van Inspiratie by Maureen

 

Doe mij maar nummer 2, 26 en 9

Eigenlijk vind ik ze allemaal erg goed. Toch springen er voor mij nu een paar echt uit. Ik ben namelijk erg  fan van nummer 26 – als je een idee hebt, schrijf het dan direct op. Dat komt mooi samen met nummer 2 – heb altijd een notitieboekje bij de hand. Nou hoeft het niet altijd een notitieboekje te zijn. Ik gebruik echt alles wat voorhanden is als ik een goed idee krijg, dat ik op wil schrijven. Dat kan dus ook de verpakking van een theezakje zijn, of de achterkant van een enveloppe. Ben ik onderweg, dan zit er altijd een notitieboekje in mijn tas. Zo zonde van een goed idee als ik niks heb om het op te schrijven. Ik ben trouwens een beetje old-school; voor mij werkt het minder goed als ik het ‘digitaal’ opschrijf. Met de hand, op papier, dat is wat ik het prettigste vind.

Nummer 9  – naar muziek luisteren – is er ook een die ik graag gebruik. Muziek brengt me telkens weer in de goede stroom, vijzelt mijn humeur op en soms blijft er een zinnetje hangen, dat ik vervolgens gebruik ter inspiratie voor een blog.

Ga de uitdaging aan

Ik ben benieuwd wat jij van het lijstje vindt. Vink ze eens aan, de tips die je meteen aanspreken. Misschien is het zelfs een goed idee om voor morgen in je agenda een moment te prikken om de eerste in de praktijk te brengen. Mocht je van een uitdaging houden, kies er dan vooral eentje die je nog nooit hebt geprobeerd, of eentje waarvan je denkt: “Dat werkt toch niet.”

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *