Een reis door mijn familie

   Stamboom Van Rijnbach

Opa Van Rijnbach – de stuurman

Het begon eigenlijk allemaal bij die foto van mijn overgrootvader die altijd bij mijn oma in de woonkamer stond. Een statige man in uniform. “Dat is opa van Rijnbach,” vertelde mijn vader. “Hij was stuurman en voer naar Amerika.”

Dat spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding. Een aantal jaren geleden vond ik het tijd om eens op zoek te gaan naar meer informatie over deze opa van Rijnbach, want over die tak van de familie was er heel weinig bekend. Ik wist dat haar vader jong gestorven is en dat ze een aantal broers en zussen heeft, over wie mijn vader en zijn broer ook niet heel veel wisten. Daar wilde ik graag verandering in brengen.

Het is me inmiddels gelukt heel wat informatie op te duiken over de mysterieuze familie Van Rijnbach. Ze is groter en diverser dan we hadden kunnen denken. Een naar Argentinië geëmigreerde onderdirecteur van de gist- en spiritusfabriek. Een goot letterkundige. En een naaldenmaker als oudst bekende voorvader, geboren rond 1650. Kortom, er zitten mooie verhalen in onze stamboom.

Ter afsluiting de foto waar ik over vertelde: Johannes van Rijnbach de stuurman.

 

 

Aanvullingen zijn  altijd welkom! stuur een e-mail

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *